O farsă trepidantă și provocatoare: Perplex de Marius von Mayenburg

0

În premieră pe scena Atelier a Teatrului Național “I.L. Caragiale” din București.

Tradusă de Elise Wilk și regizată de Ștefan Iordănescu, “Perplex” este o comedie absurdă și suprarealistă, în care lumea protagoniștilor se destramă cu o viteză amețitoare, unde relațiile se dizolvă și se re-asamblează în mod surprinzător. Premiera va avea loc pe 17 mai 2023, iar până la închiderea stagiunii, vor mai fi încă două reprezetații, pe 3 și 22 iunie 2023. Toate spectacolele încep la ora 20.00.

Situațiile se succed derutant și rapid, impregnate cu mult umor, în această piesă în care totul este teatru, dar regizorul nu a apărut, iar decorul este demontat în timp ce piesa încă se mai joacă. O piesă în care sunt celebrate vitalitatea și metamorfoza, relevând tendința omenească de evadare spre alte roluri, alte identități sau spre alte vieți, poate, mai prielnice.

Autorul lasă libertatea regizorului și actorilor să decidă dacă personajele preiau numele interpreților. De aceea îi veți auzi strigându-se pe nume, sau folosind diminutivul. În distribuție: Medeea Marinescu, Alexandra Sălceanu, Gavril Pătru, Petre Ancuța.

Atmosfera spectacolului este susținută plastic, vizual și sonor de ceilalți colaboratori ai lui: Dorothea Iordănescu – Scenografia și muzica originală, Sebastian Hamburger – Video design, Flavia Giurgiu – Mișcarea scenică, Lucian Moga – Lighting design.

Vă invităm să rămâneți cât se poate de… Perplex, vizionând această farsă trepidantă și provocatoare, strălucit asumată de cei patru actori ai TNB, sub îndrumarea regizorală discretă, dar eficientă a regizorului Ștefan Iordănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *