4 tendințe de afaceri care vor continua să crească în 2019

4

Fără îndoială, îmbunătățirile de la un an la altul sunt cele care fac diferența dintre o companie de succes și una obișnuită.

La fel de sigur este și faptul că firmele nu pot controla mulți dintre factorii care dictează dacă veniturile cresc sau nu. Cu alte cuvinte, eforturile unei companii nu pot contracara tendințele pieței sau situația globală a industriei.  Iată deci 4 din tendințele de afaceri ale anului 2019 de care antreprenorii trebuie să țină cont.

Consumatorii vor cere un control sporit asupra datelor lor personale

Începând cu luna mai 2018, Regulamentul UE privind protecția datelor personale a intrat în vigoare, reflectând astfel interesul larg al consumatorilor față de protejarea mai eficientă a datelor cu conținut personal de către firme. Exigențele clienților privind acest aspect vor crește, obligând firmele care operează cu astfel de date la măsuri și proceduri suplimentare.

Creditele alternative vor continua să crească

Creditele nebancare au crescut în fiecare an, dar anul 2018 a înregistrat un adevărat boom pentru această industrie. Având în vedere că aproximativ 80% dintre cererile de împrumuturi pentru afacerile mici sunt respinse, firmele start up caută din ce în ce mai mult finanțatori netradiționali pentru capital.

Tot ce poate fi personalizat va fi personalizat!

Compania Epsilon a făcut valuri în 2018 dovedind, prin studiul realizat, ceva ce multe firme bănuiau de ceva timp: consumatorii preferă să lucreze cu branduri care oferă experiențe personalizate! Personalizarea poate lua mai multe forme, dar studiul realizat de Epsilon a constatat că cele mai populare servicii sunt cupoanele bazate pe locațiile clientului, comunicarea pe canalul/rețeaua preferat/ă a clientului și recomandările bazate pe achizițiile anterioare sau istoricul de servicii.

Serviciile oferite pe bază de abonament vor continua să crească

Deși creșterea serviciilor oferite pe baza abonamentelor a încetinit în anii precedenți, acest gen de oferte continuă să crească încet, dar sănătos. Abonamentul continuă să rămână cea mai simplă și sigură formă de fidelizare a unui client.  Și, cum bine se știe, un client este mai greu de păstrat decât de câștigat, firmele trebuie să depună eforturi pentru a-și păstra clienții!

4 thoughts on “4 tendințe de afaceri care vor continua să crească în 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *