Un blockbuster este în bloc-start: Napoleon!

0

Trailerul a fost prezentat în mod oficial.

Noul film, în regia lui Ridley Scott, îl are în rolul principal pe Joaquin Phoenix și urmărește ascensiunea la putere a ambițiosului suveran francez.

Filmul ”Napoleon” urmărește ascensiunea la putere a conducătorului titular prin prisma „relației sale dependente și adesea volatile” cu soția sa, Joséphine (interpretată de Vanessa Kirby), potrivit unui comunicat al Apple, care va lansa filmul în parteneriat cu Sony pe 22 noiembrie. În timp ce moștenirea conducătorului francez este complexă, el a avut cu siguranță un palmares militar impresionant. Din cele 60 de bătălii purtate, a pierdut doar 7, ultima dintre ele ducându-l în exil pe insula Sfânta Elena.

Filmul este expansiv, surprinzând mulți ani din „bătăliile faimoase, ambiția necruțătoare și mintea strategică uluitoare” a lui Napoleon, Aceasta include bătălia de la Austerlitz, o confruntare militară care a rămas în istorie ca fiind unul dintre cele mai mari succese ale lui Napoleon. Trailerul prezintă momentul crucial în care forțele lui Napoleon au tras cu artileria în gheața pe care se retrăgeau trupele inamice. Cunoscută și sub numele de Bătălia celor Trei Împărați, această confruntare celebră din Moravia (în prezent Republica Cehă), a avut loc la 2 decembrie 1805, la un an după ce Napoleon a devenit împărat. Forțele lui Napoleon au fost depășite numeric: Suveranul a condus 68.000 de soldați ai Grande Armée în luptă împotriva a aproape 90.000 de austrieci și ruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *