Fenomenul #Barbenheimer

0

Ce film să urmărești mai întâi – Barbie sau Oppenheimer?

Foarte  multă agitație în jurul a două filme produse la Hollywood: Barbie și Oppenheimer. Ambele filme de mare anvergură au fost lansate pe 21 iulie 2023 și au provocat o frenezie în social media ca niciodată. De ce acest interes pentru două producții atât de diferite una față de alta?

Barbie este produs și interpretat de Margot Robbie și regizat de Greta Gerwig. În stilul obișnuit al regizoarei, filmul se opune stereotipurilor păpușii de a fi ultrafeminină și de a avea un anumit tip de corp. Filmul explorează cu atenție și în mod alert subiecte feministe, de egalitate de gen și anti-patriarhale.

Oppenheimer este un film serios și complex regizat de Christopher Nolan, din nou în stilul său caracteristic. Este o biografie a lui J. Robert Oppenheimer, omul de știință american cunoscut ca fiind părintele bombei atomice. Filmul este bogat din punct de vedere vizual, deși nu este numai roz ca Barbie. Oppenheimer explorează dilemele și controversele omului de știință, precum și moralitatea în timpul războiului, în special. #Barbenheimer a fost creat de fanii care aveau în plan să vizioneze cele două filme în aceeași zi, unul după altul.

Box Office: Barbie s-a „deschis” cu un record de 155 de milioane de dolari,  iar Oppenheimer a spulberat așteptările cu un debut de 80 de milioane de dolari

Iată că #Barbenheimer este mai mult decât un simplu meme. Este un fenomen de box office în toată regula. În weekend-ul 21-23 iulie, cinefilii au venit în număr mare pentru comedia fantastică Barbie, de Greta Gerwig, care a spulberat așteptările cu 155 de milioane de dolari și a obținut cel mai mare debut al anului. Dar au venit, de asemenea, să vadă drama istorică interzisă pentru minori Oppenheimer, de Christopher Nolan, care a adunat un remarcabil 80,5 milioane de dolari în weekendul de deschidere.

Sute de mii de cumpărători de bilete au refuzat să aleagă între cele două superproducții de autor, aparent diferite, cu distribuții extinse și date de lansare gemene. Așa că au optat să asiste la vizionări în aceeași zi ale filmelor „Barbie” și „Oppenheimer”, transformând lupta pentru box office într-un film dublu pentru toate vârstele.

Această nebunie culturală, cunoscută sub numele de Barbenheimer, a contribuit la cel mai mare weekend de box office colectiv din era pandemiei, precum și la cel de-al patrulea weekend ca mărime din istorie. Este demn de remarcat faptul că primele trei weekenduri din toate timpurile au fost conduse de debutul unor continuări ale unor francize masive („Avengers: Endgame”, „Avengers: Infinity War” și „Star Wars: The Force Awakens”). „Studiourile au oferit publicului două povești unice, diferite, inteligente și originale, destinate marelui ecran, spune Michael O’Leary, președinte și CEO al Asociației Naționale a Proprietarilor de Cinematografe, organizația comercială a industriei. „Oamenii au recunoscut că se întâmplă ceva special și au vrut să ia parte la asta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *