Incognito – Imaginația este mai importantă decât cunoașterea

Incognito- TNB

Incognito, noua premieră de la Sala Atelier a Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București, este o înlănțuire dinamică a unor povești despre nenumăratele fațete ale comportamentului, gândurilor și experiențelor ce alcătuiesc natura umană.

Incognito, de Nick Payne, este un spectacol emoționant despre puterea științei, misterele inteligenței și cunoașterii, în care se vorbește despre furtul creierului lui Albert Einstein. O piesă despre neuroștiință, memorie și dragoste, scrisă de unul dintre cei mai cunoscuți tineri dramaturgi și scenariști englezi, Nick Payne. Pasionat în egală măsură de știință, presa l-a supranumit pe dramaturg „Mr. Science”.

După succesul internațional cu piesa „Constellations”, al cărei personaj principal era mecanica cuantică, „Incognito” ne propune un personaj central din categoria celor foarte capricioși și imprevizibili, creierul uman.

Incognito prezintă trei povești, două dintre ele inspirate din fapte reale. Prima vorbește despre furtul creierului lui Albert Einstein, a doua prezintă cazul unui pianist care, în urma unei operații experimentale pe creier, își pierde memoria de scurtă durată; a treia, ficțională, o are în centru pe Martha, neuropsiholog, care încearcă să se cunoască pe sine însăși în timp ce sondează mintea pacienților săi.

Sub conducerea regizoarei Zsuzsánna Kovács și în scenografia Corinei Boboc, actorii Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea și Lari Giorgescu realizează o extraordinară performanță actoricească, interpretând peste 20 de roluri, trecând cu inteligență de la un personaj la altul, într-o călătorie imaginară prin labirintul creierului uman. Fiindcă, așa cum spunea Einstein, „imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea e limitată”.

Sâmbătă, 29 mai 2021, ora 20.00, este programată premiera spectacolului Incognito – un proiect ce face parte din Programul „Uși deschise pentru toți”.

Pentru un număr limitat de locuri, respectând regulile impuse de pandemie, biletele au fost puse în vânzare, la Casa de bilete și online.