”Hai, să vorbim despre viață!” – Piesa anului 2019, premiată de UNITER, pe scena TNB

Florentina Țilea - ”Hai, să vorbim despre viață!”

”Hai, să vorbim despre viață!” de Ana Sorina Corneanu este viitoarea premieră a Teatrului Național ”I.L Caragiale” din București, programată pentru seara de 13 iunie 2021, de la ora 20.00, la Sala Atelier.

”Hai, să vorbim despre viață!”  a fost desemnată ”Cea mai bună piesă a anului 2019” la Concursul de Dramaturgie organizat de UNITER,

Aceeași tânără regizoare – Zsuzsánna Kovács, care a montat de curând piesa ”Incognito” a lui Nick Payne la Național, în cadrul programului ”Uși deschise pentru toți”, a fost invitată să realizeze, de această dată sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava din cadrul TNB, un spectacol cu piesa premiată de UNITER. Florin Fieroiu semnează coregrafia, compoziția muzicală îi aparține lui Călin Țopa, iar scenografia este realizată de Gabi Albu.

Florentina Țilea o interpretează pe Greta, tânăra care își coregrafiază viitorul prin opțiuni, baletând cu grație între exemplul concret al prietenei ei, angajată la o multinațională, și îndemnul vocilor interioare, care o trimit spre o zonă mai puțin materialistă.

În contextul în care, în plină explozie a comunicării și a interacțiunii sociale, a survenit o pandemie care ne-a aruncat pe toți în izolare, personajul Gretei apare ca fiind unul emblematic.

Pentru programul lunii iunie, consultați www.tnb.ro.