Fără popcorn! Mergem la teatru în stagiunea de toamnă

teatru stagiunea de toamnă

Sezonul estival este pe final, dar începe sezonul…teatral. Stagiunea de toamnă își deschide, în curând, porțile pentru iubitorii teatrului.

Astfel, Teatrul ACT anunță pentru luna septembrie câteva spectacole, printre care și o premieră. Mai aveți timp încă să vă rezervați bilete!

Program Teatrul ACT

▪ „Omul pernă”, 6 septembrie 2019, ora 19:30. Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionuț Grama) este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime și Cătălin Babliuc) într-o comedie (foarte, foarte) neagră, ce îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino și lumea magică și întunecată a lui Tim Burton. O poveste cu răsturnări de situație neașteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi. Autor text: Martin McDonagh, regizor:  Eugen Gyemant.

▪ „O intervenţie”, 7 septembrie, ora 19.30 și 8 septembrie, ora 19.30. Priviți cum se operează pe viu şi fără anestezie o relaţie umană, cu toate implicaţiile ei. Cu haz, cu ură, cu sfaturi, cu emoţie, cu disponibilitate şi, cel mai important, cu prezenţă. Un spectacol regizat de Radu Iacoban, după un text semnat de Mike Bartlett, cu Ana Ularu și Lucian Iftime în distribuție.

▪ „Nu regret nimic”, spectacol în premieră, 13 septembrie, ora 19.30, și 14 septembrie, ora 19.30. Povestea, care amintește de filmul Leon al lui Luc Besson, pune față în față personaje pe cât de întunecate, pe atât de pline de o culoare ca de benzi desenate. Pornind de la o temă politică, textul coboară în dedesubturile psihologiei criminale pentru a descoperi povestea torturilor comuniste din perspectiva torționarului. Punere în scenă după un text de Székely Csaba, în regia lui Eugen Gyemant, cu Irina Antonie, Lucian Iftime, Dan Rădulescu în distribuție.

Stagiunea de toamnă la Teatrul Mic

Teatrul Mic își reia activitatea în cele două săli (Atelier și Studio), dar și în sălile teatrelor partenere, începând cu 14 septembrie.

▪ Stagiunea de toamnă – deschiderea va avea loc odată cu  premiera spectacolului  „Un angajat, doi patroni” – adaptare de Richard Bean după „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, coproducție Teatrul Mic – Centrul Cultural Ion Manu, regia Gelu Colceag și Vlad Corbeanu, programat pe 14 și 15 septembrie, de la ora 18:30, la Sala Atelier.  Din distribuție fac parte: Gabi Costin, Claudia Prec/ Teodora Ghenea, Avram Birău, Andrei Brădean/ Alexandru Moldovan, Ana Bart, Marin Grigore, Bogdan Talașman, Gabriela Iacob, Andrei Seușan.

▪ Următoarea premieră programată pentru Sala Studio este spectacolul „Mama” de Stanislaw Ignacy Witkiewicz, regia și adaptarea Nona Ciobanu, scenografia: Peter Kosir, Nona Ciobanu, muzica originală: Cristi Ştefănescu. Din distribuție fac parte: Oana Albu, Rareș Florin Stoica, Alina Petrică, Oana Pușcatu/ Bianca Popescu, Gabi Costin, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Marian Olteanu.

1 thought on “Fără popcorn! Mergem la teatru în stagiunea de toamnă

Comments are closed.