Adaptare scenică după cel mai vândut roman mystery din toate timpurile. TEASER

10 negri mititei mystery

Mystery: Teatrul Avangardia vă așteaptă vineri, 30 august, ora 20.00 și sâmbătă, 31 august, ora 17.00, sala Cinema Pro, la spectacolul ”Și din 10 n-a mai rămas niciunul”, de Agatha Christie.

Din distribuție fac parte Ion Haiduc, Cristi Iacob, Alexandru Conovaru, Ioana Marcoiu, Șerban Gomoi Camelia Pintilie, Grațiela Duban, Andrei Mateiu, Victor Bucur, Dani Ionescu, regia aparține lui Ricard Reguant, primul regizor din lume căruia i s-a dat dreptul să folosească finalul original scris de Agahta Christie pentru această poveste, iar traducerea este asigurată de Irina Margareta Nistor.

”10 negri mititei” (cunoscută și ca „And then there were none” – „Și din 10 n-a mai rămas niciunul”) este o piesă de teatru semnată de Agatha Christie în 1943, scrisă inițial ca roman. Conform propriilor sale mărturisiri, ”10 negri mititei” reprezintă cea mai bună idee pe care Agatha Christie a avut-o pentru o intrigă de suspans sau polițistă.  Ea a fost atât de mulțumită de rezultat, încât a adaptat-o și la formatul de piesă de teatru. ”10 negri mititei” este considerat a fi cel mai cunoscut și cel mai vândut roman mystery din toate timpurile.

Agatha Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records drept cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. ”10 negri mititei” este inclusă și în TOP 10 al cărților cu cele mai multe ediții din toate timpurile.

Bilete – AICI.