#stam acasa: Opera Comică pentru copii trece online

scufita rosie- opera comica pentru copii

Opera Comică pentru copii a anunțat că toate producțiile vor fi transmise în regim profesional, ONLINE, live, la orele programate în stagiune.

Opera Comică pentru copii: În fiecare dimineață din timpul săptămânii, de la ora 10:00 ,,Ne jucăm la OCC” și descoperim jocurile interactive de la Magazinul OCC. Începând cu ora 16:00, aveți ocazia să descoperiți cabinele și secretele unui machiaj de scenă, dar și alte surprize din spatele cortinei. Fiecare zi din timpul săptămânii trebuie să se încheie glorios, cu un zâmbet, iar noi vă propunem ,,Zâmbete la OCC”, la ora 20:00, se anunță pe site. Iar la sfârșitul săptămânii vor fi spectacole live.

Scufița Roșie

Pe 21 martie va fi transmisă online o premieră: spectacolul de balet, ,,Scufița Roșie”, la Sala UnderGrant.  ”Avem de a face cu o poveste cu un puternic mesaj educativ și inițiatic, acela al protecției materne și al auto-protecției pe care copilul trebuie să și-o dezvolte, iar într-o lume din ce în ce mai vulnerabilă în privința spațiului și al securității private, maniera în care povestea previne copilul pe această temă este potrivită pentru completarea spectrului educației culturale și civice. În demersul de formare al exemplelor personale ale copiilor, identificarea Scufiței Roșii cu baletul (profesie îndrăgită la care aspiră foarte multe fetițe) este un mijloc prin care receptarea mesajului poveștii devine mult mai facilă. Ineditul proiectului pe care îl propun este reprezentat de caracterul deschis al finalului poveștii și de implicarea direct publicului, a copiilor, în stabilirea cursului pe care povestea trebuie să îl urmeze. Spectatorii aleg propriul erou”, a declarat Andreea Soare, regizorul piesei.

De asemenea, coordonatorii Atelierelor Micul Artist vor avea transmisiuni și din cadrul atelierelor, astfel încât copiii să nu își întrerupă activitatea și să mențină legătura cu mentorii de care sunt atât de atașați.