Masterclass Horațiu Mălăele și Radu Mihăileanu la ARCUB

Masterclass festival comedie

Radu Mihăileanu și Horațiu Mălăele vor susține masterclass – uri în cadrul festivalului Bucharest Best Comedy Film, care va avea loc în perioada 22 – 27 noiembrie 2019, în București.

Horațiu Mălăele va susține Masterclass – ul ”Umorul în teatru & film” luni, 25 noiembrie 2019, ora 11.00, la ARCUB (str. Gabroveni). Horaţiu-Valentin Mălăele este un actor, regizor, grafician, caricaturist şi scriitor român. A absolvit Liceul Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, iar în 1975 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale.La București a jucat pe scenele celor mai mari teatre Notarra, Odeon, Teatrul Naţional, Bulandra. Începând cu anul 1982, a debutat ca regizor de teatru. Prima sa expoziţie de desene a fost la Casa de Cultură din Târgu Jiu pe când era în clasa a 12-a, iar de-a lungul timpului a adunat peste 30 de expoziţii pe care le-a şi publicat în cartea autobiografică ”Horaţiu despre Mălăele”.

Radu Mihăileanu va susține pe 26 noiembrie, ora 15.00, la ARCUB (sala Arce) masterclass – ul ”Umorul în filmele lui Radu Mihăileanu”.

Radu Mihăileanu s-a născut într-o familie de evrei-români din București. Tatăl său, Mordechai Buchman, și-a schimbat numele în Ion Mihăileanu după evadarea dintr-un lagăr de concentrare nazist din timpul celui de al Doilea Război Mondial. Mama lui este româncă. Radu a plecat din România în 1980 și s-a stabilit mai întîi în Israel, apoi în Franța, unde a absolvit Institutul de Cinematografie din Paris. În 1989, a realizat, împreună cu Marco Ferreri, adaptarea dialogului platonic „Banchetul” în telefilmul cu același nume.

Filmul său Trăiește! (Va, vis et deviens) a fost distins, în 2006, cu Premiul César pentru cel mai bun scenariu original (cu Alain-Michel Blanc). A cunoscut succese și cu următoarele sale pelicule – ”Concertul” și ”Izvorul femeilor”.

Prima ediție a Festivalul Bucharest Best Comedy Film propune o selecție remarcabilă de filme internaționale de comedie  – un tur al lumii din 10  perspective cinematografice. De asemenea pentru competiția românească a fost făcută o selecție a filmelor românești de comedie produse în ultimii ani. Proiecțiile vor avea loc la Grand Cinema & More Băneasa, Cineplexx Titan și Arcub .

Participarea la masterclass – uri este gratuită, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se poate face completând formularul de AICI.