Sharon Stone – în juriul festivalului de film „Sănătate pentru toți” al OMS

0

Pe 31 octombrie 2022 se deschide apelul pentru filme de scurt metraj (cu o durată de până la 8 minute) care  se va încheia la 31 ianuarie 2023.

OMS invită instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale, comunitățile de pacienți și de lucrători din domeniul sănătății, studenții din domeniul sănătății publice și școlile de film din întreaga lume să trimită filmul lor original de scurt metraj. De asemenea, festivalul este deschis regizorilor independenți, companiilor de producție și televiziunilor.

Aproximativ 70 de filme preselecționate vor fi prezentate publicului în aprilie 2023 prin intermediul canalului Youtube și al site-ului web al OMS. Din această listă, un juriu format din profesioniști, artiști, activiști și experți de rang înalt din cadrul OMS va selecta filmele premiate. Sharon Stone a confirmat că se va alătura din nou juriului în 2023, după ce a participat la festivalul din 2022.

Se vor acorda trei „GRAND PRIX”, câte unul pentru fiecare categorie principală, aliniate la obiectivele majore ale OMS în materie de sănătate publică la nivel mondial: acoperirea universală a sănătății, urgențele sanitare, îmbunătățirea sănătății și a bunăstării. Vor exista, de asemenea, premii speciale pentru filme despre schimbările climatice și sănătate, sănătate și drepturi sexuale și reproductive, un film produs de studenți și un film de foarte scurt metraj (cu o lungime cuprinsă între 1′ și 2’30”).

Filmele câștigătoare ale festivalului contribuie la creșterea gradului de conștientizare și de susținere a unor probleme-cheie de sănătate la nivel mondial. Cu o medie de 1150 de filme trimise în fiecare an din 110 țări, filmele sunt din ce în ce mai mult folosite de alte instituții și parteneri pentru promovarea și educarea în domeniul sănătății, iar în viitor sunt explorate sinergii cu Academia OMS și cu programul OMS Behavioural Insights.

„Storytelling-ul este o implicare între oameni. Nu este vorba doar de cineva care face un film, ci și de cineva care privește un film”, a declarat directorul executiv al programului OMS pentru urgențe sanitare, dr. Mike Ryan, jurat al festivalului de film din 2021. „Acesta este exact modul în care OMS ar trebui să se transforme: Transformarea modului în care ne implicăm cu lumea, iar acest festival este doar un exemplu de cum ne putem schimba mentalitatea.”

În onoarea celei de-a 75-a aniversări a OMS în 2023, acest apel pentru filme este, de asemenea, deschis în mod excepțional la filme istorice și la filme recente realizate de studenți care își împărtășesc viziunea despre provocările actuale și soluțiile viitoare pentru îmbunătățirea sănătății. O listă de redare specială va fi creată pentru a evidenția aceste mărturii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *