Recomandările TNB: ”Micul infern” – o veritabilă comedie umană

Micul infern

Vineri, 21 februarie 2020, ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național, puteți viziona piesa ”Micul infern”, o comedie clasică (actuală mereu) despre cuplu, despre „micul infern” conjugal, cu soacră, amanți și nelipsitul majordom.

”Micul infern” propune publicului contemporan – pentru care o căsnicie de peste patru decenii poate părea curată utopie – un elogiu al vieții de familie. Cea mai cunoscută piesă a lui Mircea Ștefănescu prezintă universul mic-burghez al unei familii tipice din Capitală, dintre anii 1908-1948. Sunt surprinse trei perioade distincte și evoluția acestei mici lumi familiale pe parcursul unei vieți.

Bineînțeles că micul univers conjugal (cuplul Vernescu și frumoasa sa soție) are nelipsitele sale personaje tangențiale, care dau savoare, sare și piper vieții de familie, care nasc intrigi și situații comice sau melancolice: mereu-prezenta soacră; doctorul, veșnic auto-invitat în casa celor doi – aspirantul la inima soției încă de pe când erau copii: majordomul-fată în casă; tânărul locotenent de cavalerie – curtenitorul galant și secretara de doar 20 de ani și în căutare de stabilitate materială.

Din distribuție fac parte: Rodica Popescu Bitănescu (soacra), Ilinca Goiași Iuliana Moise (soția), Liviu Lucaci (soțul), Marius Rizea (doctorul), Dragoș Stemate (curtezanul), Daniel Balade (ordonanța) și Fulvia Folosea (secretara). Piesa va mai avea reprezentații pe 26 februarie, dar și 6, 15, 21 și 31 martie.

Bilete, AICI.