Prietenii de pe rețelele de socializare vă influențează alegerile alimentare

dieta retele socializare

Photocredit: The Jakarta Post

Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Aston arată că fiecare persoană este predispusă să mănânce la fel ca prietenii de pe rețelele de socializare.

Prietenii dvs. de pe rețelele de socializare postează poze cu sucuri naturale și salate sau cu cartofi prăjiți și gogoși? Răspunsul v-ar putea afecta alegerile alimentare. Sunteți mult mai predispuși să alegeți ceea ce postează prietenii, potrivit studiului internațional. Echipa de cercetători a descoperit că studenții, de exemplu, mâncau mai multe fructe și legume dacă vedeau că și prietenii lor din Social Media făceau la fel. Același lucru se întâmpla și în cazul alegerilor alimentare mai puțin sănătoase. Și, din păcate, se pare că este valabil și în viașa reală. Ideea de bază este că obiceiurile alimentare ale grupurilor de pe rețelele sociale vă pot influența foarte mult, deci aveți grijă cu cine vă împrieteniți.

Dar, până la urmă, ce ar trebui să mâncați pentru a vă menține sănătatea și bunăstarea? Aceatsa depinde de foarte mulți factori, inclusiv de vreo afecțiune pe care o aveți sau de greutate. Respectați recomandările medicului în acest caz.

Mulți specialiști, însă, recomandă dieta mediteraneană pentru promovarea unei stări bune de sănătate și a longevității. Dieta mediteranează încurajează consumul de fructe, legume, cereale integrale, pește, ulei de măsline, nuci și produse lactate cu puțină grăsime sau chiar fără. Este limitat consumul de brânză, iaurt, ouă, carne roșie și dulciuri. ”Printre beneficiile dietei mediteraneene se numără scăderea riscului de boli cardiovasculare, anumite cancere, diabet, Alzheimer, osteoporoză și accident vascular- cerebral (AVC), scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, îmbunătățirea funcției creierului, sănătății ochilor și fertilității, menținerea unei greutăți sănătoase și creșterea calității vieții”, explică specialiștii.