Jazz in the Garden la Muzeul Hărților

0

Pe data de 18 mai, Muzeul Hărților va putea fi vizitat gratuit până la ora 21.00.

Începând cu ora 18.00, în grădină va avea loc un concert de jazz susținut de Andrei Petrache Trio. Veți putea audia jazz modern cu influențe din jazz-ul contemporan nordic și culori balcanic-orientale. Propunerea Muzeului este o întâlnire cu muzica, colecțiile expuse și arhitectura impresionantă a casei – clădire construită în anii 1920 într-un stil care combină elemente arhitecturale de inspirație gotică – arcele frânte, cu cele de inspirație mediteraneană – loggiile, ce amintesc de vilele venețiene de secol XV.

Muzeul Hărților este, probabil, cel mai frumos muzeu mic din București. Aflat într-o fermecătoare vilă construită în perioada interbelică, patrimoniul muzeului este constituit din peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX și reprezintă atât hărți ale regiunilor locuite de români și de strămoșii lor cât și ale continentelor, hărți astronomice și planuri de oraș. Din patrimoniul muzeului mai fac parte lucrări de grafică cu subiecte diverse: peisaje, portrete, vedute.

Andrei Petrache Trio este un proiect proaspăt care a luat naștere în urmă cu trei ani, atunci când ideile muzicale și sinergia de grup au devenit convergente și li s-a ivit ocazia să-și concretizeze planurile muzicale. Andrei este pianist și compozitor iar împreună cu basistul Alexandru Marin și toboșarul Philip Goron formează un trio cu un solid background de muzică clasică și alternativă, cei trei fiind studenți sau absolvenți de Conservator la diferite secții.

Povestea din spatele acestei componențe vorbește despre prietenii strânse și despre plăcerea de a cânta și de a improviza într-o formulă bine sudată, asta în ciuda faptului că fiecare dintre cei trei tineri are multiple alte proiecte în paralel.

Repertoriul lor conține piese originale scrise de Andrei special pentru această formulă de trio, într-o zonă de jazz modern cu influențe din jazz-ul contemporan nordic și culori balcanic-orientale, la acestea adăugându-se câteva reinterpretări fresh ale mai multor standarde de jazz.

Până în prezent au concertat la festivaluri ca Jazz in the Park (2022) sau Sepsi Jazz&Blues Festival (2022), recent în deschiderea unui concert susținut de Avishai Cohen (trompetă) în luna martie 2023 și în cadrul a multe alte concerte de jazz organizate în București și în țară.

Această zi specială face parte din programul de evenimente satelit  Design GO! în  Romanian Design Week 2023 . Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, ROMANIAN DESIGN WEEK (12 – 28 mai 2023) vine cu o serie de noutăți și programe speciale. Peste 100 de evenimente satelit alcătuiesc anul acesta programul RDW Design GO!, cu un calendar divers de discuții, expoziții, workshopuri și ateliere deschise, programul funcționează ca o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *