Japonia în sărbătoare: patru nominalizări la Oscar pentru „Drive My Car”

0
film Oscar Japonia

film oscar Japonia

Nominalizările la Oscar pentru filmul „Drive My Car”, drama de trei ore a lui Ryusuke Hamaguchi despre un bărbat care se confruntă cu moartea soției sale, au entuziasmat Japonia, țara de origine a regizorului.

Vestea celor patru nominalizări la premiile Oscar a fost relatată de toată media niponă, de la cel mai serios cotidian economic Nikkei până la tabloidele sportive, care alocă zero spațiu acestui gen de subiect. Descriindu-se ca fiind „surprins din tot sufletul”, Hamaguchi a declarat: „Baza pentru laudele (pe care le primește acest film) este universalitatea poveștii lui Haruki Murakami.”

„Mulțumită acestor nominalizări, sper că minunatele performanțe ale actorilor și munca echipei vor fi văzute de și mai mulți spectatori”, a mai declarat Hamaguchi. Pe lângă nominalizarea în premieră pentru cel mai bun film pentru o producție japoneză, „Drive My Car” a mai fost nominalizat pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu adaptat și cel mai bun film internațional.

Lansat în Japonia în luna august a anului trecut, „Drive My Car” a obținut o sumă modestă de 30 de milioane de yeni (260.000 de dolari), clasându-se neoficial pe locul 151 în box office-ul anului. Spre exemplu, comedia neagră a lui Bong Joon-ho, „Parasite”, care a obținut patru premii Oscar, inclusiv premiul pentru cel mai bun film asiatic, a obținut 41 de miliarde de yeni în Japonia, fiind al treilea film cu cele mai mari încasări din 2020.

Cu toate acestea, filmul lui Hamaguchi a fost copleșit de onoruri japoneze, inclusiv opt nominalizări la Premiul Academiei Japoneze, echivalentul local al Oscarurilor, și selecția ca fiind cel mai bun film japonez al anului în cadrul prestigiosului sondaj al criticilor revistei Kinema Junpo. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 27 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *