Fără E-uri: Franța interzice bomboanele ”lucioase”

bomboanele lucioase

Parisul și-a impus, începând cu anul viitor, propriile restricții asupra E171, un aditiv care face bomboanele și alte produse să fie mai lucioase.

Parisul este îngrijorat de faptul că dioxidul de titan, denumit și E171, aditivul de albire care face ca dulciurile să lucească și care este utilizat într-o serie de produse precum bomboanele, pasta de dinți, înghețata, guma de mestecat și glazura de tort, este nesigur. Dar Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) nu este de acord. Astfel, Parisul și-a impus, începând cu anul viitor, propriile restricții asupra E171, care sunt mai dure decât cele care se aplică în restul blocului comunitar.

Bomboanele lucioase, interzise: Franța a fost întotdeauna mult mai preocupată de aspecte de mediu decât alte țări din Uniunea Europeană. Întotdeauna s-a opus alimentelor modificate genetic și, în ultimii ani, eforturile de a reduce substanțele chimice s-au intensificat.

Un Eurobarometru din 2017 privind siguranța substanțelor chimice a arătat că cei mai mulți dintre cetățenii UE cred că acestea sunt sigure. În Franța, doar 26% dintre cetățeni cred că produsele ce conțin chimicale sunt sigure – cel mai mic procent din Uniunea Europeană.