Fiți atenți la curele care promit vindecarea cancerului!

tratarea cancerului- cat este adevarat si cat nu?

În timp ce unele cure sau terapii alternative pot ajuta în tratarea cancerului, sunt multe altele care nu funcționează. 

Potrivit WebMD, până la 30% dintre persoanele cu cancer au încercat o așa-numită „cură” sau un „tratament” care nu are niciun beneficiu.  Ele pot fi o pierdere de timp și de bani.  Mai rău, unele dintre aceste „remedii” sunt periculoase pentru sănătatea dumneavoastră și pot afecta funcționarea altor tratamente pentru cancer care dau rezultate.

Dieta alcalină

Se bazează pe studii de laborator care arată că celulele canceroase nu pot supraviețui într-un mediu slab acid sau alcalin. Teoria presupune că, dacă se consumă anumite alimente și se evită altele, se va scădea nivelul acidului din organism și va stopa astfel creșterea celulelor canceroase.  Dar ceea ce mănânci nu afectează/influențează ph-ul. Corpul controlează acest echilibru acid /alcalin.

Ulei de canabis

Fabricat din plante de marijuana, se mai numește și cânepă sau ulei de marijuana. Se crede că poate să distrugă sau să scadă tumorile canceroase, dar nici un studiu științific nu susține acest lucru. În timp ce canabisul poate ușura efectele secundare ale unor tratamente pentru cancer, cum ar fi greața și pierderea poftei de mâncare, discutați cu medicul înainte de a-l încerca. Unii compuși din canabis pot afecta modul în care funcționează anumite medicamente împotriva cancerului. De asemenea, provoacă efecte secundare, precum pierderea memoriei și a atenției.

Clorura de cesiu

Acesta este un tip de sare vândut ca un tratament alternativ pentru cancer. Teoria este că stopează răspândirea celulelor canceroase. Cercetătorii nu au găsit nici o dovadă în acest sens. Efectele secundare pot include diaree, greață și bătăi neregulate ale inimii. În unele cazuri, clorura de cesiu poate declanșa probleme care amenință viața.

Remedii pe bază de plante

Nu s-a demonstrat că medicamentele pe bază de plante au tratat sau prevenit cancerul – dar pot afecta chimioterapia și radioterapia. Cercetările sugerează că unele plante pot ajuta la amelioarea efectelor secundare. De exemplu, ghimbirul poate ușura vărsăturile și greața.

Megadoze de vitamina C

Ideea că dozele foarte mari de vitamina C pot trata cancerul a început în anii 1970. S-a bazat pe cercetări care au sugerat că substanța nutritivă este toxică pentru celulele canceroase. Dar studiile arată că luarea unei megadoze de vitamina C pe cale orală nu face nimic pentru persoanele cu cancer. Din contră, poate afecta modul în care funcționează anumite medicamente chimioterapice.

Amygdalin (Laetril)

Este cunoscut sub numele de Laetril sau vitamina B-17. Corpul descompune amigdalina într-o substanță chimică toxică denumită cianură. Unii oameni spun că această otravă vizează și ucide celulele canceroase, dar studiile arată că nu luptă împotriva cancerului și poate duce la intoxicații cu cianură. Efectele secundare includ dureri de cap, amețeli și, posibil, hipotensiune arterială.

Uleiurile esențiale

Acestea sunt extracte obținute din plante, cum ar fi levănțica și arborele de ceai. De obicei, se aplică pe piele sau se inhalează aroma lor. Susținătorii acestei terapii spun că uleiurile au proprietăți care pot lupta împotriva cancerului, însă știința spune că nu este cazul. Acestea pot ajuta la ameliorarea unor efecte secundare ale tratamentelor pentru cancer, precum anxietatea, greața și depresia.

Kinetoterapia

Aceasta se bazează pe ideea că mușchii sunt legați de anumite organe, iar slăbiciunea musculară este un semn al unei probleme de sănătate în aceste zone. De asemenea, se numește testarea forței musculare, unii o folosesc pentru a diagnostica bolile, inclusiv pentru cancer, și pentru a lua decizii de tratament. Dar nici o știință nu o susține, iar cercetările arată că nu funcționează.

Clismele

Se crede că detoxifiază colonul și intestinele. Suporterii cred că dacă eliberați aceste organe de toxine, corpul dumneavoastră este mai în măsură să lupte împotriva celulelor canceroase. Dar nu există nici o dovadă că clismele pot trata cancerul sau pot stimula sănătatea. A face acest lucru de multe ori poate duce la infecții sau  deshidratare. De asemenea, poate afecta echilibrul electroliților din sânge.

Terapia Gerson

Un medic a creat acest program în anii 1940 ca un tratament pentru migrene. Acum, unii oameni o folosesc pentru cancer. Aceasta implică un regim strict – se beau 13 pahare de suc organic în fiecare zi și se mănâncă mese vegetariene preparate fără sare, condimente sau uleiuri. De asemenea, se iau  o serie de suplimente și se fac  clisme regulate. Nu numai că acest program nu este util pentru cancer, dar experții avertizează că poate fi dăunător pentru că ați putea pierde substanțe nutritive importante.

Terapia cu ozon

Ideea la terapia cu ozon este că oxigenul suplimentar face dificilă dezvoltarea tumorilor. Dar ozonul nu are nici o utilizare medicală, deci nici tratarea cancerului. Și poate duce la efecte secundare grave, cum ar fi inflamația venelor, dureri în piept și probleme cardiovasculare.

Dacă sunteți interesat să încercați un remediu alternativ, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. El vă poate ajuta să înțelegeți dacă ar putea fi de folos sau nu. De asemenea, asigurați-vă că nu va duce la efecte secundare periculoase. Și este important să păstrați liniile de comunicare deschise împreună cu medicul dumneavoastră.  Un studiu a constatat că persoanele cu cancer care au utilizat remedii alternative au mai multe șanse să refuze tratamentul recomandat de medicul lor.