Ediția a XVIII-a a Concursului Enescu: din 7 iulie vor fi puse în vânzare biletele

0

Ediția a XVIII-a a Concursului se va deschide la Ateneul Român pe 4 septembrie 2022 cu Concertul de Gală susținut de Filarmonica George Enescu, sub bagheta maestrului Peter Ruzicka, cu o premieră internațională: An Axe For The Frozen Sea de Karlo Margetic, lucrare premiată la secțiunea compoziție în ediția precedentă a Concursului Enescu.

Din program face parte și Triplul concert pentru vioară, violoncel și pian de Ludwig van Beethoven în interpretarea câștigătorilor edițiilor anterioare: violoncelistul Jaemin Han, violonistul Valentin Șerban și pianista Yeon-Min Park din Coreea de Sud. Biletele pentru Concursul Internațional George Enescu vor fi puse în vânzare pe 7 iulie, ora 12:00 și vor fi două categorii, cu prețuri cuprinse între 90 de lei și 130 de lei. De asemenea, vor fi disponibile și două categorii de abonamente pentru cele nouă concerte și recitaluri din cadrul Concursului. Pentru prima oară în istoria Concursului a avut loc o singură etapă online, în mai 2022, iar Semifinalele și Finalele vor avea loc la Ateneul Român, în perioada 4-18 septembrie 2022. În programul acestei ediții sunt incluse recitaluri și concerte, reprezentând atât etape de Concurs, cât și recitaluri extraordinare susținute de muzicieni remarcabili, membri ai juriilor. Finalele Concursului vor fi dirijate de trei muzicieni de seamă ai scenei internaționale: Wilson Hermanto, revine la Concursul Enescu pentru finala secțiunii vioară, iar Tito Muñoz și Kensho Watanabe vor participa în premieră la Concursul Enescu pentru finalele secțiunilor de violoncel, respectiv pian.

Valoarea totală a premiilor este de 120.000 euro, fiind incluse de asemenea și promovarea internațională și lansarea artistică a celor mai talentați concurenți. Câștigarea locului I la Concursul Enescu 2022 este biletul de acces pe scena Festivalului Internațional George Enescu: la ediția 2023, cei mai talentați dintre concurenți vor avea oportunitatea de a concerta în ediția următoare a Festivalului alături de unele dintre cele mai mari orchestre ale lumii.

Concursul Internațional George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea și este, astfel, o completare firească a Festivalului Internațional George Enescu, cel mai important eveniment cultural organizat în România. Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *