Dramaturgie universală și națională pe scena TNB

0

La ce premiere mergem la toamnă?

Din septembrie, Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București anunță o nouă stagiune, cu premiere care acoperă atât dramaturgia universală, cât și cea națională, așa cum este și normal pentru scena celui mai important teatru din România.

Printre spectacolele pe care TNB le anunță în acest moment se numără: „Opera de trei parale” de Bertolt Brecht, în regia lui Gelu Colceag, scenografia Liliana Cenean și Ștefan Caragiu, „Tango” de Slawomir Mrozek, în regia lui Tompa Gabor, decor Andrei Both, costume Angela Balogh, „Nora” de Henrik Ibsen, regia Chris Simion-Mercurian, scenografia Maria Miu (în parteneriat cu Asociația „Grivița 53”) și „Gertrude” de Radu F. Alexandru, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoș Buhagiar.

Actuala stagiune a avut 18 premiere, turnee și participări internaționale. Printre premierele stagiunii încheiate se numără spectacole precum „Exil” (regia Alexandra Badea), „Cei drepți” (regia Mihai Măniuțiu), „Creatorul de teatru” (regia Alexandru Dabija) sau „Repetiție pentru o lume mai bună” (regia Radu Afrim). Într-un repertoriu variat se găsesc și comedii – „Secretul familiei Posket” (regia Dan Tudor), „Casa curate” (regia Felix Alexa), „Călătoria” (regia Dan Puric), „Perplex” (regia Ștefan Iordănescu) sau „Abuzarea publicului” (regia Andreea Ciocârlan, un proiect 9G la TNB). Probabil, multe dintre acestea se vor regăsi pe afișul stagiunii viitoare, alături de premierele deja anunțate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *