Reîntâlnire cu Shakespeare, Cehov și Doiashvili la TNB – TEASER

0
teatru- regia David Doiashvili

Două dintre cele mai apreciate montări ale Teatrului Naţional din Bucureşti- ”Regele Lear” şi ”Livada de vişini”- ambele purtând semnătura regizorului georgian David Doiashvili, revin în scenă la finalul acestui an, aducând şi câteva schimbări importante.

În prima reprezentaţie din actuala stagiune cu ”Regele Lear”, programată pentru 19 decembrie 2019, ora 19.00, pe scena Sălii Mari, doi dintre actorii teatrului se vor întâlni pentru prima dată cu personajele lui Shakespeare văzute de acest surprinzător regizor georgian. Rolul Cordeliei, deţinut până în prezent de Crina Semciuc, va fi jucat de acum înainte şi de Alexandra Sălceanu, cele două actriţe remarcându-se şi evoluând, încă din vremea studenţiei, într-o complementaritate artistică armonioasă.

Rolul Regelui Franţei îi prilejuieşte lui Mihai Munteniţă, recent cooptat în trupa TNB, întâlnirea cu o nouă partitură şi cu o nouă viziune regizorală. Ei se alătură distribuţiei în care îi veţi regăsi pe Mihai Constantin, Marius Manole, Ioan Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Istvan Teglas, Monica Davidescu, Raluca Aprodu, Tudor Aron Istodor, Lari Giorgescu, Silviu Mircescu, Rares Andrici, Pavel Ulici.

”Livada de vişini”, spectacol a cărui premieră internaţională a devansat-o pe cea naţională, invitat fiind la acea vreme, în octombrie 2017, la Tbilisi International Festival, este o montare de succes, aplaudată deopotrivă la sediu şi peste hotare. La TNB, de la premieră şi până în prezent, publicul a putut asista la surprinzătoarea montare din mijlocul acţiunii, chiar de pe scenă, aşezat pe gradene. Începând din această stagiune, spectacolul câştigă 250 de spectatori pe seară, prin mutarea spectacolului de pe scena mare la Sala Studio, în formula „italiană”, care este şi cea mai familiară pentru majoritatea spectatorilor.

Şi în acest spectacol apar câteva schimbări de distribuţie. În rolul Aniei va evolua şi Alexandra Sălceanu, Lari Giorgescu îi va da viaţă lui Epihodov, iar Ionuţ Toader va fi Trofimov. ”Livada de vişini! se joacă pe 21 şi 22 decembrie 2019 cu Monica Davidescu și, respectiv, Irina Movilă în rolul Ranevskaia. Ambele reprezentaţii încep la ora 19.00. Aşadar, începând din această stagiune, la Sala Studio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *