NORA de Ibsen, într-o nouă viziune regizorală

0

Piesa lui Ibsen revine la Naționalul bucureștean după 60 de ani.

În spectacolul din anul 1963, rolul titular era deținut de Valeria Gagealov și de Marcela Rusu (alternativ), iar regia era semnată de tânărul pe atunci Ion Cojar.  La Sala Atelier a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București va putea fi urmărit acum spectacolul Nora de Henrik Ibsen, în adaptarea și regia semnate de Chris Simion-Mercurian, co-producție Teatrul Național „I.L. Caragiale” și Asociația Culturală „Grivița 53”.

Noua punere în scenă o are pe Irina Movilă în rolul Norei, alături de Ioan Andrei Ionescu (Torvald Helmer), Șerban Pavlu (Avocatul Krogstad), Amalia Ciolan (Christine Linde), Mihai Munteniță (Doctorul Rank) și în rolurile de Copii / Doctori Bianca Marinescu, Geo Vișan, Robert Herea. Scenografia este semnată de Maria Miu, coregrafia de Ioana Marchidan, light design – Alin Popa și muzica originală de Călin Țopa.

Chris Simion–Mercurian este una dintre cele mai vocale și iubite artiste din generația sa, o personalitate creatoare, originală, inovativă, un spirit viu, explorator, care s-a impus în cultura contemporană prin curaj, forță, pasiune și moralitate.

Ea a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, secția teatrologie (2000) și regie teatru (2005). A publicat zece cărți, printre care Ce ne spunem când nu ne vorbim, 40 de zile, Care dintre noi, În fiecare zi, Dumnezeu se roagă la Mine, Imperativele adolescenței. Cea mai recentă carte a sa – Dicționar de optimisme.

Spectacolul face parte din G53 SENS UNIC, proiect ce susține demersul ”GRIVITA 53 – primul teatru construit de la zero”, finanțat din granturile SEE 2014-2021, în cadrul programului RO-CULTURA.

Premiera oficială a spectacolului va avea loc în data de 25 ianuarie 2024, ora 19.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *