„Byzantium” – o colecție simbol semnată Ana Wagner

Colecție Byzantium

Cea mai nouă colecție de bijuterii semnată de Ana Wagner este un omagiu adus patrimoniului cultural românesc.

Sursa de inspirație a Anei Wagner a fost arhitectura neo-românească cu influențe bizantine a multor clădiri din Cotroceni, minunatul cartier unde se află Wagner Arte Frumoase și Povești.  Piesele din porțelan au forma crucii bizantine, pe care artista a redescoperit-o în detalii splendide și ascunse ale arhitecturii Cotrocenilor. Forma inedită a porțelanului, corespondențele lui calme cu metalele și pietrele semiprețioase, regalul culorilor și al miniaturii, designul ingenios fac din „Byzantium” colecția-colecțiilor. Bijuteria devine artă născută, acum, din redescoperirea marilor valori din vecinătatea și patrimoniul nostru cultural.

„Călătoriile sunt principala mea sursă de inspirație. Am spus-o adesea. De astă dată, inspirația a venit chiar din vecinătatea atelierului nostru, din superbul cartier Cotroceni. Cauți, uneori, ce ai chiar lângă tine. O simplă plimbare devine o călătorie exploratorie. În plimbările mele prin Cotroceni am observat, tot mai atrasă, detaliile stilului neoromânesc care se distinge în arhitectura zonei. De aici, de la un detaliu-simbol  mi-a venit ideea acestei colecții. Forma porțelanului din „Byzantium” este inspirată de crucea bizantină, așezată atât de discret și divers ca element grafic în patrimoniul arhitectural al Cotrocenilor. „Byzantium” este rezultatul unei părți a călătoriei spre mine însămi, prin Cotroceni. Și mai este omagiul meu pentru Cotroceni, locul unde ni s-au născut și împlinit atâtea proiecte și de unde sper ca micul nostru atelier să devină brand național”, spune Ana Wagner despre noua colecție.

Colecţia este compusă din 26 de piese-coliere, cercei şi brăţări-înnobilate cu aur, pietre semipreţioase precum rubin, peridot, topaz, aşezate pe lanţuri fine şi sisteme din argint aurit. Ea va rămane permanent în showroomul Wagner Arte din Cotroceni, în bdul.Gheorghe Marinescu 4, sau online, pe wagnerarteshop.com.