A început Târgul de Mărțișor la Muzeul Satului

Târgul de Mărțișor

Până pe 8 martie, între orele 09.00 și 17.00, bucureștenii pot vizita Târgul de Mărțișor organizat la Muzeul Satului.

Târgul de Mărțișor: Între 24 februarie și 8 martie, meșterii populari și artiștii plastici vor expune, pe aleile de la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, cele mai frumoase mărțișoare, pe care vizitatorii le pot cumpăra spre a le oferi drept cadou celor dragi.

Tradiția Mărțișorului are o vechime considerabilă, originea sa fiind identificată în vremea traco-geților. Se spune că persoana care poartă un mărțișor era ferită de rele și îi mergea bine tot anul. Se poate purta la mână, la gât ori pe reverul hainei, fiind apreciat de toată lumea. Mai puțin știut este faptul că în unele părți ale țării mărțișoarele sunt oferite inclusiv bărbaților.

Din anul 2017, practicile culturale asociate zilei de 1 Martie sunt incluse în Patrimoniul mondial UNESCO, element împărțit cu Bulgaria, Macedonia și Republica Moldova.

Unul dintre cei mai cunoscuți vestitori ai primăverii, mărțișorul sugerează renaștere, puritate și dragoste, iar efortul depus în confecționarea lui îl înnobilează și îi conferă sens.