Un nou model de instruire pentru asistenți medicali, rezidenți sau studenți la medicină

0

Asistenții medicali debutanți sau cu experiență, medicii rezidenți ori studenții la medicină pot face cursuri specializate la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali.

Proiectul, lansat în 2020, promovează un nou model de instruire, axat pe învățare practică și experienţială, într-un Centru de Simulare care este un spital în miniatură, cu încăperi care redau în detaliu saloanele unui spital și manechine high-tech, pe post de pacienți. Cursanții au acces la toate experiențele practice dintr-un spital, într-un mediu sigur şi, în același timp, foarte realist.

”Cursurile deschise ale Academiei Europene pentru Asistenți Medicali sunt concepute astfel încât să acopere o gamă foarte variată de abilități, competențe și cunoștințe. O parte dintre ele beneficiază de credite din partea Ordinului Asistenților. Pentru altele suntem încă în curs de creditare. Academia acoperă zona de medicină de urgență cu training-uri care pornesc de la suportul vital de bază (Basic Life Support)- acest curs are și o variantă adaptată pentru zona non-medical. Cei care predau aceste cursuri sunt traineri acreditați ERC (European Resuscitation Council). Organizăm și traininguri de spital, precum cele de Advanced Life Support – zona de medicină de urgență. O altă gamă de training-uri acoperă anumite abilități fundamentale ale asistentului medical, indiferent de secția în care el lucrează- atelierele practice, pentru monitorizarea funcțiilor vitale, cu focus pe cardiologie sau pe funcții respiratorii, ori cele legate de EKG. Alte traininguri acoperă abilitățile care se dezvoltă, ceea ce se numește, în domeniul medical, manualitate”, a explicat Dan Cârciumaru, Manager Programe Educaționale în cadrul Academiei Europene pentru Asistenți Medicali.

În acest moment, în cadrul Academiei sunt disponibile cursurile: ACLS (Advanced Cardiac Life Support), BLS (Basic Life Support), Pas cu pas în tehnicile medicale, EKG (Electrocardiograma), Îngrijirea de rutină a nou-născutului la termen, Reanimarea neonatală, Îngrijiri speciale în terapia intensivă neonatală, Manevre speciale în TINN și utilizarea corectă a echipamentelor, Inițierea și susținerea alăptării, Situații speciale în îngrijirea pediatrică, Noțiuni fundamentale de genetică pentru asistenți medicali, Comunicare empatică în domeniul medical, Ateliere practice (Monitorizare semne vitale I – focus cardiovascular, Monitorizare semne vitale II – focus respirator, Recoltarea probelor de sânge, EKG, Tehnici chirurgicale de bază.)

Descrierile cursurilor sunt disponibile pe https://cursuri.nursing-academy.eu/cursuri/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *