Telefonul vă poate distruge relația cu cei dragi

telefonul si relatia

Pe cât de folositor este telefonul inteligent, pe atât de ușor este să devenim dependenți de el și să riscăm să ne izolăm social.

De exemplu, verificatul permanent al telefonului în timp ce vă aflați într-un cadru social vă împiedică să vă conectați cu celelalte persoane prezente, fie că sunt membri ai familiei, prieteni sau colegi de muncă. Studiile arată că simpla prezență a unui telefon în raza vizuală a unei persoane oprește conexiunea cu ceilalți interlocutori și reduce calitatea interacțiunii.

Și mai grav este când partenerul de viață preferă să verifice telefonul în loc să-l asculte pe celălalt, eventual chiar îl întrerupe pentru a vedea cine, ce a mai postat pe Facebook. Acest obicei poate distruge viața de cuplu, la fel ca și dependența de Internet, de a afla tot ce se petrece în lume.  Pentru a preveni o ceartă, țineți telefonul în buzunar și concentrați-vă exclusiv pe partenerul de discuție. Dacă acest lucru se întâmplă frecvent în timp ce sunteți cu partenerul de viață, discutați pentru a vedea cum puteți rezolva problema.

1 thought on “Telefonul vă poate distruge relația cu cei dragi

Comments are closed.