Tarantino și Fauci – doi romancieri în căutarea succesului

Tarantino și Fauci

Tarantino și Fauci: sezonul editorial vară- toamnă 2021 anunță apariția a două volume inedite ale celor doi autori.

Quentin Tarantino este celebrul regizor american, iar Anthony Fauci – imunologul american cunoscut în toată lumea în urma pandemiei de COVID-19.

Primul roman al lui Quentin Tarantino, „Once Upon a Time in Hollywood”, o adaptare liberă a filmului său omonim lansat în 2019 şi recompensat cu două premii Oscar, va fi publicat în premieră mondială  în Statele Unite pe 29 iunie, la editura Harper Collins, şi în Franţa, pe 18 august, la editura Fayard. Dacă regula (nescrisă) este să faci un film (ecranizare) după un roman, Tarantino a făcut mai întâi filmul, după care a scris și romanul. Cartea sa de debut reprezintă „o adaptare liberă” a filmului „Once Upon a Time in Hollywood”,  care a avut încasări de aproape 400 de milioane de dolari la nivel mondial, ocupând locul al doilea în clasamentul celor mai profitabile pelicule regizate de cineastul american, după „Django Unchained” (2012).

La începutul lunii mai se anunța că pe 2 noiembrie urmează să apară un volum sub semnătura dr. Anthony Fauci, devenit celebru prin controversele pe care le-a avut în ceea ce privește gestionarea crizei COVID-19 în SUA, cu fostul președinte Donald Trump. Cartea, intitulată ”Expect the Unexpected: Ten Lessons on Truth, Service, and the Way Forward (Zece lecții despre adevăr, serviciu și calea de urmat)”, are  80 de pagini și se vinde la prețul de 18 dolari, fiind publicată sub auspiciile The National Geographic Society – aceeași publicație la care Fauci a participat într-un interviu exclusiv la începutul anului 2020 pentru a susține că nu există „nicio dovadă științifică potrivit căreia coronavirusul ar fi fost fabricat într-un laborator din China”. Surpriza a venit însă la începutul lunii iunie când, în urma unor dezvăluiri de falsitate și limbaj dublu din partea dr. Anthony Fauci, platforma online Amazon și lanțul de librării Barnes & Noble au anulat promovarea volumului, eliminând prezentarea cărții de pe siteurile lor (și implicit comenzile pentru achiziționare), pe fondul criticilor tot mai virulente potrivit cărora acesta ar fi profitat de pe urma pandemiei de COVID-19 .