Simularea examenului de admitere la UPB: 5.000 de participanți așteptați

Simularea examenului de admitere la UPB

Simularea examenului de admitere la Universitatea Politehnică din București va avea loc sâmbătă, 5 iunie 2021, cu începere de la ora 10:00.

Simularea examenului de admitere se va derula cu prezență fizică și cu respectarea tuturor condițiilor impuse de restricțiile generate de pandemia de COVID-19, iar accesul în sălile de concurs se va face doar în urma unui triaj epidemiologic strict.

Pentru această probă de testare preliminară a cunoștințelor liceenilor care și-au propus să susțină examenul de admitere în UPB din data de 19 iulie 2021, organizatorii vor pune la dispoziție peste 5.000 de locuri special amenajate în amfiteatrele și sălile de curs din Complexul “Noul Local” si din Complexul “LEU”. Simularea examenului de admitere se va desfășura sub forma unui test grilă și va avea o durată de maximum trei ore.

“Admiterea la Universitatea Politehnica din București este una dintre cele mai exigente din țară, iar în contextul în care, în ziua examenului, presiunea este foarte mare, o astfel de simulare vine în sprijinul elevilor pentru a se acomoda cu atmosfera și condițiile de concurs. Simularea examenului de admitere, pe care o oferim elevilor de liceu în fiecare an, este o oportunitate foarte bună pentru ei în a-și evalua cunoștințele și nivelul la care se găsesc în cadrul unei competiții similare celei de la Admitere. Suntem bucuroşi să primim noi generaţii de studenţi, iar în acest context, profesorii universităţii noastre organizează, on-line, pregătire gratuită, la materiile de examen, pentru toţi cei care vor să îşi îmbogăţească cunoştinţele atât pentru examenul de admitere cât şi pentru cel de bacalaureat”, a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București.

Potrivit regulamentului stabilit pentru această simulare, fiecare elev va putea să-și aleagă, în momentul înscrierii pe platforma http://admiteresim.pub.ro/,  două materii din care va fi constituit, ulterior, testul grilă (Matematică, Fizică, Informatică, Economie, Chimie Organică, Chimie Anorganică și Biologie). Organizatorii evenimentului precizează faptul că rezultatele vor fi obținute în aceeași zi.

Simularea din acest an vine în sprijinul elevilor care doresc să se înscrie la examenul oficial de Admitere din vară, 19 iulie, având în vedere că, anul universitar 2021-2022, este primul an în care la Universitatea Politehnica din București, concursul de admitere în ciclul de studii universitare de licență, va consta dintr-un concurs format din două probe scrise susținute în aceeași zi.

Perioada înscrierilor pentru simularea examenului de admitere se va încheia, miercuri, 2 iunie 2021. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Universității  www.upb.ro.