Politehnica: POLIAUTOFEST și Chemistry Fest, organizate în luna mai

POLIAUTOFEST și Chemistry Fest la Politehnica

Universitatea Politehnica din București anunță organizarea a două mari evenimente, POLIAUTOFEST și Chemistry Fest, prin care se dorește dezvoltarea a cât mai multor proiecte sustenabile în aria industriilor de profil.

POLIAUTOFEST este dedicat automobilului și industriei auto, această primă ediție urmând a se desfășura, în perioada 20- 22 mai 2022, în campusul UPB (indoor și autdoor). Producători, importatori și distribuitori, furnizori și producători de componente și echipamente, furnizori de mobilitate, instituții și autorități atât din educație, cât și din domeniile de reglementare se vor alătura evenimentului, în calitate de invitați, participanți și expozanți. De asemenea, în cadrul evenimentului vor avea loc și patru conferințe și dezbateri pe teme de interes major – Green Vehicles și Ecologie, Autonomie și siguranță, Tehnologiile viitorului, Soluții de mobilitate și transport .

Pe parcursul celor 3 zile dedicate festivalului, vor fi prezentate trendurile industriei, mărci și modele auto, soluții de mobilitate și logistică, echipamente și procese, precum și perspectivele automobilului. Festivalul se adresează atât publicului larg, profesioniștilor, studenților, dar și elevilor, viitorilor ingineri ai țării.

Cele mai noi tehnologii și tendințe din domeniul chimiei și ingineriei chimice, la ChemistryFest

Companiile care definesc în prezent industria chimiei se întâlnesc în cadrul celui mai mare festival din țară dedicat noilor tehnologii și tendințe din domeniu: ChemistryFest. Seria de evenimente, organizată sub auspiciile Facultății de Inginerie Chimică și Biotehnologii din cadrul UPB, va avea loc în perioada 20-21 mai 2022, în Biblioteca Centrală a Universității.

De-a lungul celor două zile dedicate festivalului, ingineri, cercetători, studenți, dar și liceeni interesați să exploreze carierele viitorului, vor avea oportunitatea să afle răspunsuri la cele mai noi provocări din domeniu. Vor fi organizate ateliere practice cu experimente deosebite și spectaculoase, prelegeri, dezbateri, workshop-uri dedicate studenților, precum și ateliere destinate cadrelor didactice, sau mese rotunde care vor include companiile participante. Seria de evenimente își propune să ofere participanților o experiență completă care să includă atât informații despre cele mai noi tehnologii, cât și oportunități de carieră sau de studiu.

Prima ediție a Festivalului ChemistryFest va reuni cei mai importanți expozanți din domeniul industriei chimice: producători de substanțe chimice, companii din industria farmaceutică, producători de detergenți, dezinfectanți și cosmetice, companii din industria alimentară, industria materialelor de construcții, producători de anvelope și materiale polimerice, companii și organizații din domeniul protecției mediului, cât și reprezentanți ai institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniu.

„Uniunea Europeană gestionează aproximativ 17% din vânzările din industria chimică globală. Vorbim despre peste 565 de miliarde de euro și de milioane de locuri de muncă la nivelul întregii Uniuni. Este o oportunitate deosebită și un context extraordinar pentru cei care chiar doresc să își construiască o carieră potrivită pentru cerințele viitorului. De aceea ne-am propus ca acest eveniment să reprezinte o experiență unică pentru cei interesați de acest domeniu de viitor, o experiență care să includă experimente spectaculoase, prezentări informative și oportunități care chiar pot ajuta tinerii să își construiască un viitor profesional competitiv”, a declarat rectorul UPB, Mihnea Costoiu.