Medici pentru medici: concert- omagiu

concert omagiu

Asociația Medicală Română, sprijinită de Orchestra Medicilor dr. Ermil Nichifor, sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner, invită publicul la un concert omagiu desfășurat sub deviza: Poartă mască, poți salva vieți!

Concertul susținut de Orchestra Medicilor reprezintă un omagiu dedicat cadrelor medicale implicate în lupta cu noul coronavirus. ”Au fost și au rămas în prima linie încercând să-i salveze pe ceilalți. Mulţi dintre ei nu au reuşit să se salveze pe ei înșiși. Medici, cadre medicale au plătit cu viaţa ducându-și misiunea până la capăt. Este momentul să le fie adus un tribut de onoare și nu oricum, ci <într-o limbă care vindecă și vorbește tuturor inimilor> (George Enescu), chiar de către colegii lor de breaslă”, spun organizatorii.

Concerul va avea loc luni, 24 august, de la ora 20:00, pe Esplanada Ateneului Român. Cu acest prilej, Asociația Medicală Română lansează și o campanie națională (până la finele anului) de conștientizare și informare “Poartă masca. Poți salva vieți.”, precum și provocarea în social media #Zambestecuochii. Concertul-omagiu va fi difuzat live pe TVR și preluat pe rețelele sociale.