Fluturii tropicali revin la Muzeul Antipa

expo fluturi tropicali Antipa

Expoziția temporară de fluturi tropicali vii va fi inaugurată miercuri, 26 iunie, la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”.

Vizitatorii vor parcurge o călătorie imaginară, care pornește din însoritele ținuturi ale unor zone geografice extrem de îndepărtate – Costa Rica, Malaezia, India sau Filipine, acolo unde, la un moment dat, o mică și plăpândă omidă a ieșit din ou, s-a înfășurat într-un cocon și s-a transformat în pupă. Micuța vietate a fost apoi purtată mii de kilometri în zbor în burta unei păsări din oțel și, după un drum lung și obositor, a poposit în curtea unui muzeu îndrăgit de copii.

„Născuți aici” este povestea unei expoziții cu și despre fluturi, care va avea loc în perioada 26 iunie- 8 septembrie la Muzeul Antipa, care își invită vizitatorii să admire frumusețea și bogăția de culori ale unor vietăți cu un ciclu de viața fascinant. În sera din curtea muzeului își vor întinde aripile „Împăratul” (Morpho peleides Kollar), „Fluturele coada rândunicii de smarald” (Papilio palinurus Fabricius), precum și fluturi cap-de-bufniță (Caligo atreus Kollar și C. memnon C. & R. Felder) iar vizitatorii vor avea prilejul dar și privilegiul de a fi martorii unor momente unice: „naşterea” unor fluturi, momentul în care adulţii părăsesc învelişul crisalidei şi văd pentru prima oară lumina soarelui.

Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru copii, studenți și pensionari şi de 12 lei pentru adulți. Copiii cu vârstă mai mică de 3 ani au accesul gratuit în expoziție. Expoziţia poate fi vizitată de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, ultimii vizitatori putând să intre în seră la ora 17:30.

2 thoughts on “Fluturii tropicali revin la Muzeul Antipa

Comments are closed.