8.000 de elevi din clasele V-XII vor învăța cum să negocieze în lumea afacerilor

0

Lansarea celei de-a treia ediții a proiectului WiSTEM2D, derulat de Junior Achievement România în parteneriat cu Johnson & Johnson și dedicat orientării în carieră în domeniile Științei, Tehnologiei, Ingineriei, Matematicii, Manufacturii și Design-ului (STEM2D)

Proiectul propune includerea unui număr de 8.000 de elevi din clasele V-XII de la peste 200 de școli din întreaga țară. Materialele educaționale, dezvoltate și adaptate pentru învățarea hibridă, sunt disponibile gratuit în versiune digitală, iar cursurile se vor desfășura sub coordonarea a peste 260 de profesori și a voluntarilor Johnson & Johnson.

Promovat la nivel internațional din anul 2015, WiSTEM2D – Women in Science, Technology, Education, Mathematics, Manufacture and Designeste un proiect destinat elevilor, studenților și profesioniștilor din mediul de afaceri. În România, proiectul se concentrează pe orientarea în carieră a elevilor din clasele gimnaziale și liceale, urmărind stimularea interesului fetelor pentru domenii și cariere STEM²D, considerate în general ca fiind preferate de băieți.

În calitate de partener strategic, Junior Achievement, împreună cu cadrele didactice înscrise în proiect și voluntarii Johnson & Johnson România angajați încadrul diviziilor deproduse farmaceutice, dispozitive medicale și produse pentru consumatori, coordonează sesiuni de învățare online și față în față inovatoare, bazate pe atenție, explorare, reflecție și elemente practice, pentru a-i inspira pe elevi să-și identifice vocația profesională printr-o cunoaștere mai îndeaproape a domeniilor STEM2D.

Elevii și profesorii din clasele înscrise în proiect vor putea alege din peste 10 activități în limba română și peste 40 activități în limba engleză. Voluntarii J&J vor contribui cu expertiza lor profesională în domeniile de activitate ale companiei, vorbinddespre activitatea lor de zicuzi, despre motivațiile și satisfacțiile lor profesionale.

„Johnson & Johnson susține femeile de peste 130 de ani oferind instrumente, resurse și oportunități pentru a avea succes la locul de muncă și acasă. Credem în puterea femeilor de a conduce și de a inova și vom continua să susținem și să accelerăm dezvoltarea liderilor femei. Încă de la lansarea în 2018 a iniţiativei WiSTEM2D în România ne-am propus să îi împrietenim pe cei mici cu ştiinţa şi să aducem în atenţia lor teme importante care încurajează interesul fetelor pentru inovaţie şi dorinţa de învăţare prin joacă. Dorim să creştem reprezentarea femeilor în domeniile STEM2D, iar obiectivul nostru până în 2025 este să sprijinim şi să inspirăm peste 2 milioane de fete la nivel global prin programul educaţional WiSTEM2D”, a menţionat Ioana Nainer, Patient Engagement, Advocacy & CSR Lead, Johnson & Johnson Romania.

Prin intermediul activităților de tip learning by doing și projectbased, elevii vor exersa și își vor dezvolta abilitățile de lucru în echipă și rezolvare a problemelor, gândirea logică și creativă, capacitatea de analiză și sinteză, precum și aptitudinile de negociere și organizare.

Proiectul a fost dezvoltat în contextul în care experții în resurse umane indică faptul că aproape toate profilurile de locuri de muncă care vor avea cea mai rapidă creștere în următorul deceniu vor necesita cunoştinţe în domeniile STEM. Interacțiunea cu profesioniștii STEM²D le va permite tinerilor să se familiarizeze mai mult cu nivelul de educație, responsabilitățile și abilitățile necesare pentru viitoarele locuri de muncă.

Activitățile STEM²D, documentate și realizate de specialiști în educație și profesioniști din ariile #STEM²D, sunt caracterizate de o abordare interdisciplinară, integrată și centrată pe elev, care presupune utilizarea unor practici pedagogice. Principiile care stau la baza elaborării lor transformă procesul de învățare într-unul mai atractiv, mai constructiv, mai eficient și stimulează dorința elevilor de a investiga, raționamentul logic, gândirea creativă, capacitatea de a rezolva probleme și spiritul de colaborare.

Mai multe detalii, disponibile la https://jar.ro/virtual-wistem2d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *