Top: ce dietă „se poartă” în anul 2019?

2

Dietă – Începutul de an este momentul când ne gândim la proiecte, facem planuri, stabilim ce vrem să facem în cele 365 de zile care urmează.

Pentru cei preocupați de siluetă, un loc aparte în „agenda” noului an îl ocupă dieta, mai precis care este cea mai bună, cea mai potrivită, cea mai de succes. Cu alte cuvinte, care este cel mai bun mod de a mânca dacă dorești să pierzi în greutate?

Pentru o alimentație sănătoasă, cel mai bun plan de urmat este dieta mediteraneeană, conform raportului anual al dietelor realizat de U.S. News & World Report’s.  Dieta DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension) s-a clasat pe locul al doilea într-un clasament al revistei Best Diet 2019, urmată de dieta flexitariană. Toate cele trei planuri de dietă se concentrează pe o alimentație bazată în principal pe plante (legume, fructe și cereale integrale), grăsimi sănătoase și surse de proteine slabe. Cele trei diete sunt similare în conținutul lor alimentar și toate pot fi regimuri de alimentație sănătoasă. Dieta mediteraneană a fost legată de creșterea longevității și de reducerea riscului de boli cronice, se arată în raport. Ea s-a clasat, de asemenea, pe prima poziție la mai multe categorii, printre care: cele mai ușor de urmat diete, cele mai bune diete pentru o alimentație sănătoasă, cea mai bună dietă pentru cei bolnavi de diabet și cea mai bună dietă pentru o inimă sănătoasă.

Ce este la modă versus ce îi este bine fiecăruia

Mulți oameni simt că trebuie să „înceapă”o dietă pentru motivarea personală. Problema cu dietele care se concentrează pe pierderea rapidă în greutate este totuși că ele nu te învață cum să mănânci bine și sănătos  în fiecare zi.  În acest sens, revista U.S. News & World Report’s a cerut unui grup de experți în nutriție să revizuiască 41 de planuri de dietă. Specialiștii au subliniat importanța dietelor bine echilibrate și durabile, care nu sunt prea restrictive. Aceste tipuri de diete pot ajuta la dobândirea  obiceiurilor alimentare sănătoase pentru tot parcursul vieții. De asemenea, diete „la modă” cum ar fi dieta Mayo Clinic și dieta MIND,  sunt mai sănătoase și mai durabile decât planurile alimentare de pierdere rapidă în greutate, cum ar fi dieta Ketogenic sau Atkins, au concluzionat experții. Deși populara dietă  Keto s-a clasat sus în topul dietelor pentru o pierdere rapidă în greutate, ea a căzut în lista celor mai bune diete – pe locul 38!  Alte diete din partea de jos a listei au fost dieta Dukan, Body Reset Diet și dieta Whole30.

În concluzie, dietele care nu fac de-a lungul timpului diferența între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase reprezintă o modalitate nesănătoasă de a pierde în greutate. De asemenea, alegerea unei diete este un lucru individual, astfel o dietă de top nu este neapărat bună și pentru dumneavoastră. De aceea trebuie să găsiți planul de dietă care să funcționeze bine pentru dumneavoastră și care, foarte important, vă învață să mâncați sănătos pentru viață!

2 thoughts on “Top: ce dietă „se poartă” în anul 2019?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *