Tehnologia „purtabilă” poate detecta perioadele de fertilitate

0
Ava- dispozitiv fertilitate

Dispozitivul portabil Ava a reușit să utilizeze un algoritm pentru a detecta fereastra de fertilitate a femeii cu o precizie de 90%.

Un studiu publicat în Journal of Medical Internet Research (JMIR) prezintă o tehnologie care „se poartă” precum articolele de îmbrăcăminte și care este capabilă să utilizeze parametri precum temperatura pielii, frecvența cardiacă și rata respiratorie pentru a ajuta la determinarea „ferestrei” de fertilitate a femeii.

 „Prin monitorizarea a numeroși parametri fiziologici în același timp, tehnologia purtabilă  îmbunătățește în mod unic metodele de conștientizare a fertilității și oferă primul model de predicție a ovulației în timp real“, declară autorii studiului. În studiul realizat, dispozitivul portabil Ava a reușit să utilizeze un algoritm de învățare pentru a detecta fereastra de fertilitate a femeii cu o precizie de 90%.

Autorii cercetării au recrutat 237 de femei elvețiene pentru a participa la studiu, dar au folosit în analiza finală date de la doar 193 femei. Participantele au avut vârste cuprinse între 18 și 40 de ani și cicluri menstruale regulate. 

În timpul studiului, participantele au purtat dispozitivul dezvoltat de Ava în timp ce dormeau. De asemenea, au fost invitate să sincronizeze dispozitivele Ava cu smartphone-urile lor, unde și-au înregistrat activitatea zilnică. Femeile au făcut teste de urină pentru hormonul luteinizant (LH) în timpul ciclului menstrual, în scopul determinării fereastrei lor de fertilitate.  Subiecții studiului au făcut acest lucru timp de până la un an sau până când au rămas însărcinate.

Industria digitală a sănătății se concentrează din ce în ce mai mult pe sănătatea femeii. De fapt, așa-numita industrie „femtech” este privită ca o industrie în plină expansiune – raportul Frost & Sullivan estimează că industria ar putea avea un potențial de piață de 50 de miliarde de dolari până în 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *