O serigrafie a lui Andy Warhol cu liderul comunist chinez Mao Zedong a dispărut în mod misterios dintr-un colegiu comunitar din California.

Lucrarea din 1972, intitulată Mao, are o valoare estimată la 50.000 de dolari și a fost depozitată într-un seif securizat la Orange Coast College. Accesul la seif necesită atât introducerea unui cod, cât și prezentarea unui card de acces. Pe 13 martie, angajații au observat că lipsea amprenta și au început o anchetă internă. O săptămână mai târziu, oficialii au anunțat Departamentul de Poliție din Costa Mesa, în comitatul Orange.

Warhol a început să creeze portrete ale lui Mao în 1972, când Richard Nixon a devenit celebru ca fiind primul președinte american care a vizitat China continentală, restabilind relațiile diplomatice după 25 de ani de izolare. Artistul, care era de mult timp interesat de explorarea culturii celebrităților, a creat 199 de picturi serigrafice ale lui Mao între 1972 și 1973. Simbolul Pop Art a folosit același stil pe care îl folosise anterior pentru a portretiza figuri celebre precum Marilyn Monroe.

Deși este posibil ca opera de artă să fi fost furată, oficialii spun că există o șansă ca aceasta să fi fost mutată din greșeală. Ei speră că oricine ar avea piesa o va returna pur și simplu, fără a pune întrebări. Oficialii au cerut ajutorul publicului, spunând că oricine are informații despre gravura dispărută ar trebui să contacteze Departamentul de Poliție din Costa Mesa sau departamentul de pază din campusul colegiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *