PoliFest 2022- cel mai mare festival dedicat tinerilor pasionați de tehnologie

PoliFest

PoliFest își redeschide porțile la Universitatea POLITEHNICA din București în perioada 7-9 aprilie 2022.

Ediția a XI-a a PoliFest va reuni sub aceeași cupolă mii de participanţi, elevi, studenţi, părinţi, oameni de afaceri şi o multitudine de oportunități profesionale și de studiu pentru toți tinerii pasionați de tehnologie și inginerie.

Pe parcursul celor 3 zile ale PoliFest 2022 vor avea loc 30 de conferinţe ştiinţifice, workshop-uri, expoziţii de echipamente și noi tehnologii, prezentări de oferte educaţionale ale facultăților, dar şi de oportunități de angajare, precum şi alte manifestări conexe. Totodată, facultățile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la Ziua porților deschise, care va include vizite în laboratoarele și amfiteatrele universității, prezentări ale perspectivelor de carieră, precum și posibilitatea ca elevii de liceu să participe la cursuri demonstrative și sesiuni de socializare în cadrul secțiunii Student pentru o zi.

După mai mult de un deceniu de experiență în organizarea acestui festival, sunt mândru să pot spune că am reușit să construim o platformă prin care oferim tinerilor șanse reale pentru o carieră de succes și informații importante pentru a putea urma studii de calitate. Avem alături de noi unele dintre cele mai importante companii de tehnologie din țară, care vor veni cu propuneri pentru locuri de muncă, iar numărul acestora este dublu față de anii trecuți. Dincolo de aceste lucruri, tinerii vor putea să își cunoască viitorii colegi, viitorii angajatori și să participe la conferințe organizate în cadrul festivalului.” a declarat Mihnea Costoiu, rector al Universității POLITEHNICA din București.

Potrivit organizatorilor, la ediția din acest an a PoliFest vor fi prezenți peste 10.000 de studenți și liceeni care se vor putea informa în detaliu atât din perspectiva educațională, cât și din cea care vizează posibile cariere de succes pe care cele peste 100 de companii de top le vor prezenta și oferta la standurile special amenajate, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului.

S-a dublat numărul companiilor participante

La eveniment vor participa atât reprezentanți ai mediului de afaceri dornici să îşi prezinte cele mai importante rezultate şi inovaţii din domeniu, împreună cu vaste oferte de angajare sau internship-uri, precum şi reprezentanţi ai celor 15 facultăţi ale UPB (300 de cadre didactice și cercetători), cu scopul de a prezenta și de a oferi informații concrete legate de oferta educațională a UPB. Trebuie menționat faptul că dacă la edițiile anterioare au participat în medie 50 de companii, la PoliFest 2022 și-au anunțat prezența peste 100 de companii și antreprenori, număr record în evoluția acestui eveniment. Standurile pentru companii vor fi amplasate în Clădirea Rectoratului, alături de standurile de prezentare a facultăţilor. Pentru mai multe detalii despre organizarea evenimentului, accesați site-ul www.ubp.ro/polifest.

Evenimentele din acest an se vor concentra pe provocările generate atât de pandemie cât și de conflictul din Ucraina, dorind să găsească soluții la problemele din energie, agricultură, medicină, digitalizare, mobilitate, mediu, industrie și securitate.