Cum se folosesc în siguranță uleiurile esențiale?

V-ați dori să aveți grijă de dumneavoastră prin metode naturale, însă nu știți exact cum se folosesc uleiurile esențiale?

Mentă, tea tree, eucalipt, lavandă sunt uleiuri esențiale pe care le putem folosi în mod regulat pentru sănătatea noastră, pentru frumusețe sau o stare mai bună, în cea mai mare sigurantă.

Care sunt, de fapt, calitățile uleiurilor esențiale și….chiar funcționează?

Lupta împotriva stresului, inducerea unui somn de calitate, o piele mai fină, creșterea încrederii în sine, îngrijirea de sezon: există câte un ulei esențial pentru fiecare problemă. Nu sună foarte bine ceea ce vom spune, însă pare convingător argumentul că, încă din Antichitate, egiptenii își conservau mumiile cu uleiuri esențiale, dar și pentru a se parfuma sau  vindeca anumite afecțiuni. Iar modalitățile de preparare a leacurilor se pare că nu erau foarte diferite de cele de astăzi, spun specialiștii în uleiuri esențiale. Aromaterapia, susțin aceștia, este o medicină complexă, iar compușii uleiurilor esențiale sunt molecule aromatice foarte puternice. De aceea, trebuie foarte bine respectat modul de utilizare, dozele și recomandările, pentru a evita orice risc.  Puteși astfel să profitați de beneficiile uleiurilor esențiale atât pentru corp, cât și pentru spirit. Dar, atenție! Documentați-vă și deveniți un mic specialist în domeniu, pentru că nu e de joacă. Alminteri, fie ritualul dvs nu va avea niciun efect, fie va avea efecte adverse, ca în cazul folosirii uleiului esențial de scorțișoară nediluat, direct pe piele. Veți suferi îngrozitor din cauza usturimilor. Însă, folosit corect, acesta poate reduce rapid o supărătoare acnee.

1 thought on “Cum se folosesc în siguranță uleiurile esențiale?

Comments are closed.