Brexit: Vacanțe în Regatul Unit al Marii Britanii – cu sau fară viză?

Brexit

Brexit. După data de 1 ianuarie 2021, condițiile de călătorie în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se schimbă.

Brexit. Odată cu ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, condițiile de călătorie ale românilor în aceste zone se schimbă. Însă acest lucru nu se va întâmpla imediat, ci de la începutul anului 2021. “Deocamdată nu este niciun motiv de îngrijorare privind documentele de călătorie nu trebuie schimbate de pe zi pe alta din cauza Brexitului, ci doar dacă ele au expirat. Până la 31 decembrie 2020, orice cetățean român poate călători spre și dinspre Regatul Unit ca și până acum, doar cu cartea de identitate”, au informat reprezentanții J’Info Tours.

Ce trebuie să faceți dacă vă programați o călătorie în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord după 1 ianuarie 2021?  

•        Dacă aveți pașaport, verificați-i data de expirare, informați-vă și dacă este necesar, reînnoiți-l înainte de 1 ianuarie 2021.

•        Dacă până în prezent ați călătorit doar cu cartea de identitate și aveți programată o călătorie în țările Regatului Unit, după 1 ianuarie 2021, este bine ca, în noiembrie sau începutul lui decembrie 2020, să vă faceți un pașaport și să vă informați la Direcția Generală de Pașapoarte de ce acte aveți nevoie pentru eliberarea lui.

•        Informați-vă în agenție despre asigurările de călătorie valabile în Regatul Unit, de la 1 ianuarie 2021. 

Nici dacă veți călători în Marea Britanie dupa 31 decembrie 2020, nu trebuie să vă îngrijorați cu privire la condiții. Va fi o perioadă de tranziție și, pe parcursul acestui an, vo apărea informații privind schimbările ce vor surveni în privința vizelor, paşapoartelor, zborurilor, asigurărilor medicale în funcție de ce se negociază între Regat și Uniunea Europeană.