Jangala: Internet în situații umanitare de urgență

jangala - internet de urgență

Jangala proiectează și realizează sisteme Wi-Fi utilizate pentru a oferi acces la internet de urgență refugiaților și persoanelor strămutate.

În orice situație de urgență umanitară, cum ar fi criza actuală a refugiaților, un sistem Wi-Fi de încredere, ușor de instalat, este un instrument inestimabil, atât pentru populațiile afectate, cât și pentru profesioniștii și voluntarii care vin în sprijinul acestora.
Pentru aceștia, o organizație caritabilă creează sisteme și servicii care asigură conectivitate în situații umanitare limită.  Jangala, cum este numită organizația, proiectează și realizează sisteme Wi-Fi utilizate de parteneri din întreaga lume pentru a oferi acces la internet refugiaților și persoanelor strămutate.

În 2018, au echipat 16 grupuri de bază pe trei continente, iar în 2019, scopul este distribuirea a cel puțin 100 de sisteme la nivel global. Pe termen lung, Jangala își propune să dezvolte sisteme de internet de urgență necesare într-un viitor incert, marcat de schimbările climatice și instabilitatea politică. Organizația a luat ființă la inițiativa lui Richard Thanki, care dezvoltă o rețea Wi-Fi în Africa Subsahariană. Acesta i-a contactat pe Nils și Jaz O’Hara cu ideea de a face o rețea de conectare a taberelor din zona Calais. Nils și Rich au început să construiască rețeaua la sfârșitul anului 2015, în timp ce Jaz a coordonat activitatea de crowdfunding. Când rețeaua a fost activată imediat după Crăciun, a fost folosită de peste 5.000 de persoane săptămânal pentru a se conecta cu familia și cu cei dragi. În 2016, designerul Samson Rinaldi s-a alăturat echipei, iar Jangala a fost înființată în mod oficial pentru a dezvolta sisteme de acces la internet ieftine și ușor de utilizat, care ar putea fi accesate rapid în situații de urgență din întreaga lume.

1 thought on “Jangala: Internet în situații umanitare de urgență

Comments are closed.