Patosfera – premiera stagiunii la Centrul Național al Dansului

0

Cel mai nou spectacol de dans semnat de coregrafa Mădălina Dan va avea premiera la Centrul Național a Dansului pe data de 5 mai 2023.

Patosfera este o explorare artistică a emoțiilor și paradoxurilor care ne înconjoară și ne definesc ca ființe umane. Mădălina Dan propune o viziune descentrată, proprie viziunii ecologice, unde supraviețuirea este interdependență.

Spectacolul este inspirat de iridescență, clasele de fitness, cosmologie, muzică trap, studiul furnicilor, studiul afectelor, spațiul urban și tehnologie. Toate acestea se îmbină într-o compoziție în care individualitățile și subiectivitatea afectivă formează un corp extins.

Mădălina Dan este coregrafă și performer, una dintre creatoarele consacrate în dansul contemporan din România, activă pe scenele internaționale, dar și foarte prezentă și implicată în contextul coregrafic local. Artista creează conținuturi complexe și metodologii sofisticate de lucru pe care le împărtășește în contexte care devin spații de comunicare, fiind un adevărat explorator și conector între oameni, colective și idei.

Coregrafia este realizată în colaborare cu dansatorii/performerii: George Pleșca, Georgeta Corca, Mariana Gavriciuc, Nanci/Cristian Nanculescu, Virginia Negru. Următoarele reprezentații Patosfera vor avea loc pe 8 și 21 mai. Pentru bilete – AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *