Cum a luat naștere „Stars and Stripes”

0

14 iunie 1777: În timpul Revoluției Americane, Congresul Continental adoptă o rezoluție care prevede că „steagul Statelor Unite să fie format din treisprezece dungi alternative, roșii și albe” și că „Uniunea să fie formată din treisprezece stele albe pe un câmp albastru, reprezentând o nouă constelație”.

Drapelul național american, care a devenit cunoscut sub numele de „Stars and Stripes”, s-a bazat pe drapelul „Marii Uniri”, un steag purtat de Armata Continentală în 1776, care era format tot din 13 dungi roșii și albe. Potrivit legendei, croitoreasa Betsy Ross, din Philadelphia, a conturat noul model pentru „Stars and Stripes”. Acesta consta într-un cerc de 13 stele pe un fundal albastru, la cererea generalului George Washington. Istoricii nu au reușit, încă, să dovedească sau să infirme această legendă.

Odată cu intrarea unor noi state în Statele Unite, după independență, au fost adăugate noi dungi și stele pentru a reprezenta noile veniri în Uniune. Cu toate acestea, în 1818, Congresul a promulgat o lege care stipula ca cele 13 dungi originale să fie restabilite și să fie adăugate doar stele pentru a reprezenta noile state.

La 14 iunie 1877, a avut loc prima celebrare a Zilei Drapelului, cu ocazia celei de-a 100-a aniversări de la adoptarea „Stars and Stripes”.  Conform instrucțiunilor Congresului, drapelul Statelor Unite a fost arborat pe toate clădirile publice din întreaga țară. În anii care au urmat după prima Zi a Drapelului, mai multe state au continuat să respecte această aniversare, iar în 1949 Congresul a desemnat oficial ziua de 14 iunie drept Ziua Drapelului, o zi națională de celebrare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *