Balerinele acvatice – un manifest teatral

0

Teatrul Metropolis vă așteaptă la premiera spectacolului Balerinele acvatice de David Drábek, regizat de Monica Stoica. Vineri 12 mai, ora 19.00!

Trei foști colegi de clasă (Kajetán, Pavel și Filip), aflați în plin naufragiu uman, descoperă înotul sincron ca ultimă distracție într-o societate în care specia umană își așteaptă sfârșitul. Doar înotul sincron le-a mai rămas într-o lume artificială, robotizată, sălbaticită. 

Personajele există la limita absurdului și a propriei imaginații, ființe angoasate ce aspiră încă la sinceritatea prieteniei și a iubirii și își găsesc rezistența, liniștea și bucuria în sincronizarea mișcărilor trupului, minții și inimii, metamorfozându-se în niște aquabele, simbol al unei “metanoia” și al revenirii într-un timp primordial al unui Adam de dinainte de “păcat”. 

Spectacolul Balerinele acvatice de David Drábek este un manifest teatral și o comedie satirică despre șase tineri care-și caută identitatea într-o societate obsedată de imagine și entertainment. 

Cheia de joc implică interacțiunea permanentă cu publicul, dar și imposibilitatea comunicării între personaje. Veți asista la un spectacol în care se zbat specia umană, vidre și pești, roboți care vorbesc ca Google translate, în care se difuzează concursuri de talente, iar fotomodelele se transformă în Demoni care aduc apocalipsa, un spectacol care vorbește despre iubire și consumerism. 

 Montarea sondează original, uneori cu ironie amară, sursele și modul în care lumea devine “pe dos”, grotescă și deviantă, structurându-se la granița realismului cu suprarealismul. Evadarea din realitate se produce în decorul mai amplu al unei societăți globalizante, concurențiale, ce se autodevorează exacerbând nevrozele si narcisismul. 

Cine suntem noi? Nu ce ne definește, ci cum existăm noi în acest surplus de informație, în această angoasă generată de o epocă competitivă, în care funcționează acel precept devenit marcă înregistrată al lui Darwin: „supraviețuiește cel mai puternic”. Cât de mult ne mai permitem să fim vulnerabili, adică să ne arătăm așa cum suntem, adevărați, timorați, devorați și plăpânzi? „Spectacolul «?????????? ????????» nu va da răspunsuri, ci va naște întrebări despre existența noastră de azi, într-o lume ca un cub rubik, care se tot recombină la infinit, fără să ne lase răgaz.”, Monica Stoica, regizoarea spectacolului Balerinele acvatice

Bilete disponibile AICI


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *